ΑνακοινώσειςΕκδηλώσειςΕπιστολέςΕφημερίδαΝόμοι - ΕγκύκλιοιΣάτιραΣυναντήσεις
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
     
Αίτημα Εκπροσώπων Τριτέκνων για ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
10/10/2012 14:42:29
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ



ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΚ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Προεδρικό Μέγαρο
Βασιλέως Γεωργίου Β΄2
100 28 Αθήναι

Αρ. Πρωτ.:040/2012

Αθήναι 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εξοχότατε κκ Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της από 1-11-2011 επιστολής μας καθώς και μέσω διαδικτύου ομοίας, επανερχόμασθε στο αίτημά μας να δεχθείτε τους εκπροσώπους των συλλόγων τριτέκνων προκειμένου να σας ενημερώσουμε σωστά και αναλυτικά για τον αγώνα,τις επιδιώξεις μας και τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς με τρία τέκνα και να νιώσουν ότι ο Ανώτατος Πολιτειακός Άρχων της Χώρας είναι κοντά τους και συμμερίζεται την αγωνία και το δίκαιό τους. Η παλαιότερη δήλωσή σας: \\\\\\\\\\\\\\\"Δεν δέχομαι να μου λένε ότι υπάρχουν δυσκολίες. Υπάρχουν δυσκολίες,το καταλαβαίνω. Αλλά μπροστά στην χαρά των παιδιών\\\\\\\\\\\\\\\", συνεχίζει να μας δίνει δύναμη και ελπίδα για συνέχιση του δικαίου αγώνα μας.

Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και αυτά που ακολουθούν πολύ σύντομα όχι μόνο έχουν ανατραπεί οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί με τις σοβαρότατες μειώσεις στις αποδοχές τους(έως και 40%) αλλά οδηγούνται οι οικογένειες με τρία τέκνα στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Πολύ μεγάλο ποσοστό τρίτεκνων οικογενειών αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ζωτικές υποχρεώσεις τους (δόσεις, δάνεια και δίδακτρα φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών, στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας κ.α). Τα πολλά παιδιά από ΄΄ευλογία θεού΄΄που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, για την Κυβέρνηση σημαίνει πλουτισμός, επομένως τεκμήριο, σ΄ένα άδικο, σκληρό και στρεβλό φορολογικό σύστημα που  πληρώνουν τριπλάσιους φόρους τόσο σε σχέση με άγαμο όσο και με το 2010.

Φαίνεται ότι  για την Κυβέρνηση, δημογραφικό πρόβλημα δεν υπάρχει.

Φαίνεται ότι τον κώδωνα που χτύπησε τόσο ηχηρά το 2011 με την απογραφή πληθυσμού, όπου οι Έλληνες είναι κατά 1060000 λιγότεροι και πιο γηρασμένοι, δεν τον άκουσε παρότι ο αντίλαλος συνεχίζει να ηχεί στα αυτιά μας.

Μάλλον φορούν ωτοασπίδες.

Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συνεισφέρουμε αυτό που μας αναλογεί αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά οι αίτιοι που φτάσαμε εδώ αλλά η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η διαπλοκή που έχει επώνυμο  σε συνάρτηση της υφιστάμενης ιδιόρρυθμης ασυλίας-ατιμωρησίας.

Εξοχότατε κκ Πρόεδρε,

Ελπίζουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε συνάρτηση και των υποχρεώσεών σας και στους οικογενειάρχες με τρία παιδιά.

 

Με ιδιαίτερη τιμή

 

Η Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου                     Σταύρος Πουρτουλίδης